Er is er één bijna jarig. Hoera, hoera (Noppies cadeau)!

Jullie lezen het goed. We hebben bijna een jarige in huize Mama’s Geschenk! Dochterlief wordt vrijdag 4 jaar. Slik.. Ja, ik ben inmiddels alweer 4 jaar MAMA. Mijn grootste geschenk! En cliché; wat vliegt de tijd! Zo was ze nog baby en zo ook weer dreumes, later peuter en nu dus kleuter. 

image

Ik ben (zoals jullie vast al weten) enorm trots en verliefd op mijn dochtertje. In die 4 jaar hebben we best al wat op ons bordje gehad. Dat hoef ik – denk ik – niet te herhalen in deze blog. Daar wil ik in deze blog ook eigenlijk niet eens bij stilstaan 😉 En toch moet ik zeggen dat het ons band alleen maar versterkt heeft. We zijn een echte twee-eenheid en samen met oma een drie-eenheid.

Mijn dochtertje is uitgegroeid van verlegen, eenkennige baby naar vrolijk, sociale peuter. Wat heb ik geïnvesteerd in mijn dochter, op alle vlakken. Want ja, het ouderschap vraagt geduld, liefde, toewijding en investering. Je investeert in je kind. Althans, zo heb ik het ervaren. Nog steeds overigens. Ik moet zeggen dat ik door de jaren heen steeds meer ben gegroeid in mijn (moeder)rol. Niet gek. Het is weer even op zoek gaan naar je nieuwe (mama) identiteit.

Wat voor mama wil ik zijn?

Het (single) moederschap heeft me veel geleerd. Aldoende leerde ik een weg (mijn weg) te volgen in mijn reis als mama. Ik heb me namelijk vantevoren nooit zo gerealiseerd hoe interessant je rol als mama ervaren wordt door de buitenwereld. Ie-de-reen heeft (of krijgt spontaan) een mening over je kind, over jou en over de opvoeding van je kind. Vooral het ongevraagde advies vond ik lastig maar ook vervelend. Het was echt even zoeken naar een balans te vinden en me niks aan te trekken van de buitenwereld.

Het leven als mama is soms een achtbaan, soms rustig en soms stilte voor de storm. En soms alles in één. Elke fase kent zijn charme. Elke fase leer je weer een stukje meer loslaten. En nu wordt ze 4 jaar. Ze gaat naar de basisschool. Mijn kleine meid is ineens zo klein niet meer. Ik merk het uiteraard niet alleen aan haar lengte, maar natuurlijk ook in haar gedrag, houding en spraak. Soms zitten haar oren dicht (oostindisch doof), soms haalt ze een deugniet streek uit en soms vind ik het jammer dat we geen behang hebben 😉 En toch zijn dit de weinige momenten hoor.

Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze namelijk begrijpt. De peuterpuberteit is vertrokken. Die hebben we toch maar overleefd! Onze interacties zijn diepgaander, ze snapt dingen beter en kan heel wijs uit de hoek komen. Ze is echt mijn vriendinnetje en knuffelt gelukkig nog steeds heel graag. Ik ben benieuwd hoe ze zal gaan ‘veranderen’ als ze eenmaal op school zit. We gaan het allemaal beleven.

Over 4 dagen ben ik ineens mama van een schoolgaand kind. Ook voor mij betekent dit een nieuwe rol. Een fase waar ook ik weer in moet groeien. Vast met vallen en opstaan, maar alles komt goed. Krijg ik echt wat meer vrije tijd of krijg ik het drukker? Ik ben benieuwd! Ik hou jullie op de hoogte.

Ik heb vertrouwen in dochterlief en natuurlijk ook in mezelf. Een trots single werkende mama! Mag ik dat zeggen?! 😉 Maar goed, nu eerst feest! Het wordt een gezellig weekend. Lekker op pad met onze drie-eenheid. Waar we naartoe gaan? Dat hou ik nog even geheim. Het is in ieder geval dochterlief’s allerleukste verjaardagsbestemming. En tja, op haar verjaardag is dit uitje inmiddels een soort van traditie geworden.

Natuurlijk mogen de cadeaus ook niet ontbreken. Haar gedeelte van de slaapkamer is inmiddels omgetoverd tot een Frozen thema, inclusief dekbed, pyjama en klok. Met dank aan oma. Van mij krijgt ze morgen een leuk dagje uit. Verder staat er nog een prachtige Paw Patrol vrachtwagen voor haar te wachten. Wat zal ze blij zijn! En vorige week ontvingen we dit leuk truitje van het merk Noppies.

image

Een klein feestje! Ik vind het namelijk een fijn merk. Toen dochterlief baby was, kocht ik regelmatig van dit merk. De kwaliteit is goed. De kleding is tevens origineel en erg mooi! Ik was dus erg blij toen ik dit truitje van Noppies kreeg opgestuurd!

Ik hou jullie binnenkort op de hoogte hoe haar eerste echte kinderfeestje is bevallen. De volgende keer dat ik blog is dochterlief echt 4! Dan zitten we al in de nieuwe fase. En uiteraard lees je hier vanaf nu dus ook al onze school belevenissen. Beleef je ze met ons mee?

Liefs, Jootje
image

6 comments

  1. Lilian says:

    Spannend hoor! Ik vind de kleutertijd echt fantastisch, die kids op school zijn zó schattig en ze worden zo wijs en nieuwsgierig. Echt genieten! Alvast een fijne verjaardag gewenst!

Geef een reactie