In bad met Kneipp

Dochterlief en badderen.. Spelen met water vindt ze leuk. Haren wassen niet. De ene keer is het een drama. De andere keer is de ‘schade’ (lees: huilen en weglopen) beperkt. Gelukkig vindt ze in bad gaan wel heel leuk, tenminste..als ze niet moe is 😉 

Sinds dochterlief een baby is heeft ze echter al last van eczeem. Ik vind het dan ook lastig om badproducten te gebruiken. Vaak krijgt ze nadien een allergische reactie in de vorm van rode plekken en jeuken. Er zijn tijden geweest dat ik dochterlief minstens een half uur moest krabben, voordat ze in slaap viel. Erg sneu. Zelfs sommige merken die beweren dat er géén parfum in hun producten zitten bevatten toch parfum.

Eigenlijk had ik me er al bij neergelegd dat ik dochterlief niet (teveel) moet blootstellen aan al die leuk ruikende maar o zo huid irriterende reacties. Een maand geleden ontdekte ik dat Kneipp nu ook een lijn voor kids heeft; Kneipp Nature kids. Badproducten en haarverzorgingsproducten, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Voor dochterlief mocht ik de prinsessen badschuim uitproberen.

image

Op advies van Kneipp heb ik eerst even voorzichtig op een stukje huid uitgetest of dochterlief geen allergische reactie zou krijgen. Een handige tip voordat ik haar hiermee in een badje zou zetten. Gelukkig kreeg ze geen huid irritaties. We konden het product veilig uittesten! De verpakking zelf sprak haar al meteen aan; roze en prinsessenthema. Tja, een succesformule natuurlijk.

Wat een lol had ze met het badschuim! Vooral de rode kleur sprak haar erg aan. Ik hoefde haar niet eens te helpen. Ze ging zichzelf wel wassen. Dat doet ze anders nooit.. Natuurlijk heeft Kneipp ook een lijn voor stoere jongens. Beide in het toverthema.

Klik hier voor de hele Kneipp Nature Kids lijn.

Kneipp staat bekend om zijn huidvriendelijke producten. Erg fijn dat ze hun lijn nu doorgetrokken hebben naar een kinderlijn. Ik ben er erg blij mee. De producten zijn extra mild voor dochterlief’s gevoelige huid en natuurlijk vrij van conserveringsmiddelen. Eindelijk hebben we nu een merk gevonden dat én goed is voor haar huid én ook nog eens lekker ruikt.

Dochterlief badderen is ook voor mij een feestje geworden, gezien de ‘after party’. Oftewel; niet meer uren dochterlief’s rug en schouders jeuken, omdat ze nadien last heeft van de gebruikte producten. En haar huidje droogt er niet van uit. Badplezier in én uit bad. Het is hier nu elke dag feest; een prinsessenfeest!
image

Geef een reactie