Van sleehak naar pumps!l

Weet je waar ik vroeger (dus zelfs voor mijn zwangerschap) héél goed in was? Je tijd gaat nú in. Tik.. Tik.. Tik.. Weet je het al? Het kan vanalles zijn.. Dat klopt. Een gokje? Je weet het echt niet? Nou vooruit dan..

Lopen op naaldhakken!

Ik was een ster in lopen op zogeheten killer heels. Waar ik ook kwam, ie-de-reen worp een blik naar mijn hakken. Het gesprek begon dan ook vaak over hoe ik toch in godsnaam kon lopen op die schoenen. En ik was er ook goed in. Ik liep altijd kaarsrecht. Niet zoals sommige vrouwen die er enigszins aangeschoten uitzien (sorry dames!). Goed lopen op hakken is een kunst. En ik, ik ben die helaas verleerd..

In mijn zwangerschap had ik altijd één wens (naast natuurlijk dat mijn kind gezond ter wereld zou komen..); zolang mogelijk op hakken blijven doorlopen. In het begin lukte dat aardig. Naarmate de tijd verstreek en mijn buik dikker werd, ging dat natuurlijk niet meer.. Met verdriet nam ik afscheid van mijn meest geliefde hakken. In ruil daarvoor maakte ik kennis met sleehakken. Comfortabeler dan hakken. Dat stond ineens véél stabieler 😉

Inmiddels is little miss diva alweer 4,5 jaar en loop ik nog steeds op sleehakken. Shame on me! Ik weet het.. Ik heb al die tijd op safe gespeeld. Terwijl hakken vroeger echt mijn handelsmerk was. Een stukje identiteit. Nu mijn meisje ouder wordt en ik meer me-time krijg, merk ik ook dat Jootje zelf steeds meer terugkomt. Ik voel me niet meer alleen mama Jootje. En bij mijn hervonden identiteit horen ook weer.. juist, hakken!

De vraag vanuit Sacha voor een samenwerking met Mama’s Geschenk kwam dus als geroepen! Daar kon ik geen nee tegen zeggen.. Ik mocht een paar schoenen uitkiezen! Uiteraard keek ik meteen bij de pumps. Op hun site trof ik mooie exemplaren. De meeste wel erg hoog.. Even wou ik echt voor naaldhakken gaan, tot die innerlijk stem sprak (neeeeeeeeeh!).

Wat bezielde mij? Ik kom nog geen meter vooruit op killer heels!

Ik besloot weer rustig op te bouwen en voor blokhakken te gaan. De gulden middenweg.. Ach ja, beter dan weer voor sleehakken te gaan toch? Een mooi exemplaar trok mijn aandacht. 9 cm hoog, dat dan wel.. Niet nadenken, gewoon bestellen. Toen de doos bezorgd werd, kon ik natuurlijk niet wachten om mijn cadeau te openen.

image

Wauw! Helemaal verliefd.. Wat een beauties!

image

Ik trok ze aan en ze zaten meteen als gegoten.. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik voorheen voor mezelf altijd goedkope(re) schoenen kocht. Iets met niet veel geld willen uitgeven aan schoenen.. Toch ontneem je jezelf daar veel comfort en loopplezier mee. Deze pumps hebben een hak van 9 cm hoog, maar dat voel je dus echt niet. Ik stond meteen heel stabiel. Ik heb er zelfs mee gewerkt.

Ik ben het nog niet helemaal verleerd, mits ik voor kwaliteit ga. Ik besefte toen dat ik voortaan niet meer bespaar op schoenen. En met de soms al aanwezige zomerse temperaturen is het wel erg verleidelijk om me ook nog een paar mooie sandalen aan te schaffen..

Natuurlijk wou little miss diva mijn hakken ook proberen. We zitten net in de lippenstift- en nagellak fase, dus hakken passen daar natuurlijk perfect bij. Zelfs zij kon er goed mee lopen.

image

“Mama, kijk! Ik kan op jouw hakken lopen. Makkie..”

Ja schat, wacht maar. Wacht maar tot je ooit zwanger bent.. 😉

Liefs, Jootje

image

Geef een reactie