Cadeautip: Sew Cool

Spinmaster heeft twee nieuwe speelgoedproducten op de markt gebracht; Knits Cool en Sew Cool. Makkelijk én veilig breien (zonder breinaalden) en naaien (zonder draad). Ideaal voor onze kleine brei- en naaifans!

Van Linden & Barbosa ontving Mama’s Geschenk een reviewexemplaar van de Sew Cool.

image

Gastblogger Sylvia testte deze revolutionaire naaimachine uit met Britt, haar 7 jarige dochter.

De inhoud van het pakket;

1 Sew Cool naaimachine.
8 stroken Sew Cool-stof.
3 op maat gesneden Sew Cool-ontwerpen.
3 naaipatronen.
1 Sew Cool-band.
14 Sew Cool-decoraties.
8 drukkopen.
1 zak met vulling.
Gebruiksaanwijzing.

Het is een leuk apparaat. Britt kan er goed zelfstandig mee naaien. Alleen moet ze nog een beetje de handigheid krijgen bij het starten van 2 lapjes stof om aan elkaar te maken. Het is ook een veilig apparaat. Je kunt niet bij de naalden (3 stuks) komen i.v.m. de plastic bescherming die er omheen zit.
image
De dozen worden met leuke printstofjes, stoffen accessoires en knopen bezorgd. De beschrijvingen met hoe te maken zijn ook duidelijk. Het werkt op (4x AA) batterijen. Deze worden niet meegeleverd.

De stoffen zijn van vilt, maar je kunt ook gewone katoenen stoffen kopen en er lapjes van knippen en naaien. Vilt is namelijk voor kinderen lastig om mee te beginnen. Ik kan me voorstellen dat katoenen stoffen makkelijker door te schuiven is onder de naalden, omdat het dunner is.

De machine staat stabiel, schuift niet over de tafel weg en maakt niet teveel geluid. Britt vindt het echt fantastisch en ook ik als moeder vind het een prachtig apparaat. Het leert je kind om secuur te werken. Het is goed voor de fijne motoriek en niet geheel onbelangrijk; goed voor hun creativiteit!

Minpunten voor zover dat je het minpunt kunt noemen: er zaten geen batterijen bij geleverd. Ik vind het jammer dat het niet op stroom werkt. Maar dat mag de pret niet drukken, want het is echt een fijn en makkelijk apparaat.

Britt weet nu al wat ze aan Sinterklaas gaat vragen. Juist, de uitbreidingsset! Ze heeft er veel plezier aan beleefd en ik ook. Top dat we dit apparaat mochten uitproberen en we gaan er nog vele uren dankbaar gebruik van maken!

Kijk eens wat een blij snoetje?! Dit wordt uiteindelijk een quilt met knopen erop en een roze rand. De quilt is op realistische grootte, namelijk ongeveer 1 meter bij 70 centimeter!

image

De Sew cool is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar tot 10 jaar. Het biedt kinderen een leuke, creatieve bezigheid die ook nog eens goed is voor hun fijne motoriek! Met de feestdagen op komst een ideaal cadeau voor je kleine naaister in spé.

De Sew Cool naaimachine kost €. 44,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Je kunt de Sew Cool – en ook de uitbreidingssets – (online) overigens bij de meeste (speelgoed)winkels verkrijgen.

Veel (naai)plezier!
image

4 comments

 1. Silvia says:

  Een vraag, hoe werkt het precies, want je werkt niet met draad begreep ik. Moet je speciaal van Sew Cool een uitbreidingspakket kopen, of kan dan ook met vilt??

  • Jootje says:

   Hoi Silvia,

   Het is met dit apparaat wel aan te raden om het uitbreidingspakket aan te schaffen. Mijn gastblogger had dit uitgetest en was erg te spreken. Haar dochter heeft er nu nog steeds plezier van.

Geef een reactie