Uittips met kids

Erop uit gaan met kids in eigen land hoeft niet altijd duur te zijn. Mama’s Geschenk zette een aantal leuke en betaalbare uitjes voor je op een rijtje. Hou ook de site van Mamyloe en de plaatselijke VVV site in de gaten voor (gratis) uitjes en evenementen.

Ballorig
In Veldhoven (maar ook op andere plekken in het land) vind je dit indoor speelparadijs. Voor elk wat wils; van peuterzone en draaimolen tot klimberg en speeltoestellen. Voldoende vertier. Ruim opgezet. Speels ingedeeld. Een echt speelparadijs voor kids!
Tip; het jaarabonnement mag je ook maandelijks betalen (7 euro per maand).
www.ballorig.nl

image

Brabantse Kluis
In het mooie en landelijke Aarle-Rixtel vind je deze herberg. Binnen tref je een speelhoek voor kids en kun je genieten van een lekker hapje en drankje. Buiten staan de koeienstallen waar je de koeien en kalfjes kunt bewonderen en eten geven. Gedurende het jaar vinden hier diverse (kinder)activiteiten plaats.
Tip; ambachtelijke producten uit hun streekwinkeltje!
www.brabantsekluis.nl

image

image

Brandevoortse Hoeve
In de speelschuur tref je een groot softplay speeltoestel (inclusief glijbanen, ballenbak, blokkenhoek en lichteffecten), een peuterhoek, een autobaan en een boerderijwinkel. In de speelweide tref je een zandgedeelte met o.a. speeltoestel en wipwaps, direct gelegen aan het terras. Vergeet niet om de schaapjes in de wei ook even gedag te zeggen.
Tip; In juli kun je genieten van het Maisdoolhof!
www.brandevoortsehoeve.nl

image

image

Boerenbondsmuseum
Leuk en knus openluchtmuseum in Gemert met een kinderboerderij onder leiding van boer Tjeu, een nostalgische speeltuin en een ouderwets snoepwinkeltje met ouderwets lage prijzen. De vrijwilligers die het museum draaiende houden zijn vriendelijk en heel betrokken.
Tip; jaarabonnement!
www.boerenbondsmuseum.nl

image

image

Coffeelovers van Piere
Een heuse koffiebar tussen mijn uittips met kids! Ben jij liefhebber van (goede!) koffie en je kind(eren) liefhebber van boeken? Dan is dit de ideale plek voor een korte tussenstop, hartje Eindhoven. In het pand van van Piere tref je beneden deze koffiebar met lees/relaxhoek. Voor kinderen heb je rijen vol met kinderboeken, een speelhoekje en mogelijkheid om te kleuren. Ideaal uitje als je als ouder ook even wil relaxen. Uiteraard kun je ook andere (warme) drankjes bestellen dan koffie en genoeg lekkernijen in de gebaksvitrine.
Tip; hun nougat is een aanrader!
www.coffeelovers.nl

image

image

Hullie Speelboerderij
In het landelijk gelegen Uden tref je deze speelboerderij. Zowel binnen als buiten prima vermaak voor de kids. De softspeeltoestellen, de skelterbaan, de knutselruimte en de klimtoren zijn dochterlief’s favoriet. Het is mooi en netjes ingericht met veel oog voor details. Niet geheel onbelangrijk; ik vind de prijzen ook erg schappelijk!
Tip; Stap eens in de Monorail en trap je fit met uitzicht op de Speulhal beneden!
www.hullie.nl

image

image

image

De Neut
In het mooie Westerhoven vind je deze restaurant en speeltuin in één. Je kunt er heerlijk lunchen/dineren, terwijl je kind(eren) genieten van een leuke indoor speeltuin. Voor zowel kleinere als grotere kinderen. Leuk detail; hun toiletten zijn speels ingericht met kaptafels en goudkleurige aankleedkussens.
Tip; hun Italiaans schepijs is een echte aanrader!
www.bijdeneut.nl

image

Dierenrijk
Een diervriendelijk, gezellige, speelse en mooie dierentuin in Mierlo! Diverse speelgelegenheden tussen de dieren, een kleine indoor speeltuin en een gezellige lunchroom en souvenierwinkeltje. Olifanten Cancan en Tamian zijn bij dochterlief favoriet!
Tip; jaarabonnement!
www.dierenrijk.nl

image

Hoeve ijs De Stenen Brug
In Valkenswaard (op de weg naar Hasselt) vind je deze leuke ijssalon met binnenspeelplaats. Er is lekkere hoeve ijs, andere producten van de boer en je kunt er genieten van een hapje en drankje. En niet te vergeten; tijdschriften en wifi.
Tip; Ontbijtje voor 3 euro (zaterdag en zondag tussen 10.00u en 12.00u).
www.hoeveijs.nl

image

IKEA
Onze favoriete uitje in Son gedurende de koude (winter)maanden. Leuke en betaalbare (woon)accessoires. Diverse speelhoekjes, een heus indoor speelparadijs en een buitenspeeltuin!
Tip; ontbijtje voor 1 euro! (Maandag t/m zaterdag tussen 09.00u en 10.30u).
www.ikea.com

image

Intratuin
Ja, een tuincentrum tussen mijn uittips! Een leuk tuincentrum in Nuenen met een gezellige lunchroom met heerlijk – biologisch – eten en een groot soft speeltoestel. Naast bloemen en planten en tuinspullen ook dé plek voor je woonaccessoires (Blond Amsterdam en Riverdale!).
Tip; ze hebben er ook leuke en zelfs uitklapbare kinderboeken!
www.intratuin.nl

image

Jacobushof
Bijzonder lunchplekje in het mooie en landelijke Boxtel. Je kunt er genieten van een lekkere (boeren)lunch met uitzicht op de koeienstal. Binnen heb je een knusse speelhoek voor kinderen en een woondecoraties hoekje achterin. Buiten is een terras en kunnen kinderen genieten van de boerderijdiertjes.
Tip; de heerlijk geurende geurzakjes in hun woonaccessoires gedeelte!
www.jacobushof.com

Kinderboerderij Geldrop
In een prachtige omgeving (bos, eendjesvijver en het kasteel van Geldrop) vind je deze leuke kinderboerderij. Het is een echte knuffelboerderij met knus winkeltje voor een (warm) drankje of iets lekkers. De gastvrije vrijwilligers runnen de boerderij met veel liefde. Er is ook een speeltuin met glijbaan, schommels, klimrek en wipwaps. Voor weinig geld (onder de euro) koop je een bekertje geiten- of kippenvoer zodat je kind zelf de diertjes eten kan geven!
Tip; Rond de feestdagen verandert het Kasteel van Geldrop in het huis van de Kerstman. De Kerstman is daar ieder jaar te bewonderen. Kinderen mogen binnen in het kasteel op de foto met de Kerstman en zijn rendieren in een heuse slee!
www.kinderboerderijgeldrop.nl

image

No-no’s land
Leuke binnenspeeltuin in Leende met speeltoestel voor de allerkleinsten (tot 4 jaar), groter speeltoestel voor kinderen vanaf 4 jaar, een springkussen, een doolhof, knutsel- en tekenruimte. Klein, dus overzichtelijk met een ruime keuze aan hapjes en drankjes. Gemoedelijk en kind- en oudervriendelijk.
www.nonosland.nl

image
image

image

Philips Fruittuin
Knusse speeltuin, schaapjes in de wei, lekker hapje en drankje in het pannenkoekenhuis (met speelhoek) en leuk landwinkeltje met vriendelijk personeel en dat aan de rand van Eindhoven.
Tip; de zelfgemaakte kruidenboter uit hun landwinkel!
www.philipsfruittuin.nl

image
image

Schaapskooi
In het landelijke Schijndel tref je vele (boerderij)dieren, een gezellige lunchroom met buitenterras voor mooi weer en een kleine speeltuin. De moeite waard!
Tip; check regelmatig hun agenda. Ze organiseren door het jaar heen vele leuke (kinder)activiteiten!
www.schaapskooischijndel.nl

SchippersStop
Een mooie locatie in Veldhoven om op de eerste verdieping, binnen of op hun dakterras, vliegtuigen te spotten. Beneden is een eetgedeelte, een speelkamer met divers speelgoed en een souvenierswinkeltje.
Tip; vergeet niet om een kijkje te nemen bij de lachspiegels en de waterpistolen waar kinderen de auto’s die de wasstraat in komen rijden mogen natspuiten. Veel (water)plezier!
www.schippersstop.nl
Blog op Mamyloe

image

Speelboerderij De Hooiberg
In het pittoreske Bladel vind je deze leuke speelboerderij. Binnen tref je vele grote en kleine speeltoestellen, inclusief peuterzones voor kinderen t/m 4 jaar. Er is een knutselruimte, spookhuis, schatkamer, hoge glijbanen en een enorme ballenbak. Buiten vind je een paar speeltuintjes, een airtrampoline, trampolines, klimtoestellen en een heuse skelterbaan. Deze speelboerderij staat garant voor uren speelplezier!
Tip; Op woensdag- en vrijdagochtend betalen peuters t/m 4 jaar geen €. 7,50 entree, maar slechts €. 4,00. Dit speciale tarief geldt tussen 10.00u en 13.00u.
http://www.speelboerderij.nl

image

image

image

image

Speelgoedmuseum Spelebos
Een knus en gezellig speelgoedmuseum in Best. Dit museum is niet alleen om naar te kijken. Je kunt er ook nog gewoon tussen de museumstukken spelen. Er zijn diverse speelhoekjes met nostalgisch speelgoed ingericht en buiten kunnen kinderen spelen in de speeltuin, midden in het bos.
Tip; in combinatie met een Dippie Doe jaarabonnement een jaar lang gratis entree!
www.spelebos.nl

image

Weverkeshof
Een knusse kinderboerderij in het pittoreske Nuenen, pal naast een prachtige eendjesvijver en molen. Naast de diertjes is er ook een speeltuin met glijbanen, schommels en wipwaps. Binnen geniet je van een hapje en een drankje.
Tip; rond de feestdagen verandert Weverkeshof in Sinterklaashof, het huis van Sinterklaas. De Sint, zijn Pieten en Amerigo zijn daar ieder jaar vanaf half november te bewonderen!
www.weverkeshof.nl

image
image

Geef een reactie