Groeten uit.. Attractie- en Vakantiepark Slagharen!

Slagharen.. Daar kun je veel beleven!
Slagharen.. Daar is het altijd feest!

Vakantietijd.. Slagharen tijd! Je kunt ons inmiddels wel fans noemen. In een jaar tijd is dit alweer onze derde bezoekje. Best veel als je bedenkt dat we twee hele uren moeten rijden om dit pretpark te bezoeken. Echte fans dus!

De rit zelf vind ik altijd wel spannend. Met mijn (duizelings)aandoening hou ik er toch rekening mee dat de rit veel van mij vraagt. Stiekem ben ik altijd bang voor een ‘aanval’. Toch geloof ik dat ik een engeltje op mijn schouder heb tijdens deze lange ritten. Ik laat me in ieder geval geen leuke dingen ontnemen door mijn aandoening 😉

Dochterlief sliep dit keer maar liefst 1.45 uur in de auto. Toen ze wakker werd, was het nog maar een kwartiertje rijden. Een kwartier lang elke minuut ‘zijn we er al bijna mama’ aanhoren ging nog net! In de verte zag ze het park al. Even inchecken en naar de attracties. Maar eerst.. een Rosie knuffel kopen. De vorige keer was de knuffel al gauw uitverkocht.

image

Elke dag was het dus – afgezien van de enorme hitte – feest. Vanuit ons huisje liepen we zo het park op. Vanuit onze tuin zelfs uitzicht op het reuzenrad, de zweefmolen en lange duik. Als mama van een peuter is dit het beste uitzicht voor mijn dochtertje. Geen cultuurtrips, geen shoptrips. Gewoon lekker vakantie in het ponypark.

Gelukkig heeft dochterlief al vrij snel een ponyritje gemaakt. De andere dagen was het gesloten. Geen wonder met die temperaturen.. Veel te warm voor de pony’s..

image

We genoten van alle (peuter)attracties, met name de waterspeeltuin. Dochterlief was wel een beetje teleurgesteld dat ze niet in de waterglijbaan mocht. Ze was nog te klein. Ik daarentegen vond het niet heel erg.. 😉 En natuurlijk bij de fontein rondgehangen. Heerlijke afkoeling!

image

Elke dag keek ze vol verwondering naar de stoeltjeslift die boven het park reden. Ik wist dat ik eraan moest geloven. De hoogte in! Ik heb lichtelijk hoogtevrees. Ik krijg er de bibbers van. Zo’n reuzenrad gaat nog nét. Daar zit het goed dicht.

image

Die stoeltjes boven zijn me te open. Maar goed. Mijn angst overwonnen. Daar zat ik dan, met zwetende handen naast een blije dochterlief. Halverwege de rit kon ik mijn angst opzij zetten en genieten van het uitzicht. We zijn er deze week zelfs twee keer in geweest!

image

Uiteraard hebben we ook het circus bezocht met internationale artiesten (aanrader!) en diverse malen parkmascottes Randy & Rosie, tijdens de Parade en de Meet & Greet show.

image

Ook Randy & Rosie werden diverse malen blij gemaakt met een tekening. Het was weer een hele belevenis voor dochterlief. Vooral het ontbijt met bezoekje van Randy & Rosie was toch wel erg leuk! En wat hebben we genoten van het dinerbuffet én de heerlijke toetjes..

image

Het was een hete maar mooie week. Gelukkig hadden we elke dag het vooruitzicht op een heerlijk ijsje!

image

Het was de rit naar Overijssel meer dan waard. En ik heb me aan mijn uitdaging gehouden. Een week lang geen telefoon of iPad. Gewoon genieten. Even geen afleidingen, behalve mijn tijdschrift.. Ik beloof jullie dat ik gauw een blog schrijf over deze ervaring!

image

’s Avonds wel lekker (offline dus) blogverhalen geschreven op mijn iPad en het nieuws gekeken, maar nadat dochterlief op bed lag. Het was best rustig, zonder alle social media (meldingen) die je onbewust toch afleiden/storen in je dagelijkse leven. Nu had ik alle aandacht voor mijn dochtertje. En dat ga ik erin houden. Wifi pas aanzetten nadat dochterlief op bed ligt..

Slagharen is echt een bezoekje waard met vooral jonge kinderen, voor elke leeftijd wat wils. Wij verbleven in een Yellowstone huisje. Een ruim huisje met vaatwasser, vriesvakje en twee slaapkamers. Het enige wat we misten was een parasol en was/droogrekje. Een tip voor uitbreiding van de inventaris.

image

Een pluim voor de nachtploeg. ’s Avonds hield onze koelkast er ineens mee op en binnen 10 minuten stond de beveiliging aan de deur. Hij zei wel dat hij niet heel technisch was, maar hielp ons wel vooruit. Dat heet nou snelle service bij (weliswaar kleine) calamiteit. Echt top!

Klein detail; bij je verblijf krijg je een complimentenkaart die je aan één medewerker mag afgeven als bedankje voor zijn/haar fijne service. Zij komen dan in aanmerking voor een extraatje. De kaart is weer afgegeven 🙂

image

Uniek is het slotjesbrug. Ook ons (inmiddels derde) slotje hangt weer aan dé brug. Is je interesse gewekt? Boek dan gauw een verblijf op; http://slagharen.com/vakantiepark. Het is écht de moeite waard!

image

image

Slagharen, bedankt voor een TOP week.. Slagharen, daar beleef je inderdaad nog het meest! En een dikke pluim voor Randy & Rosie! Een hittegolf en toch elke dag veelvuldig aanwezig in het park met hun dikke (te warme) pakken. Alles voor het plezier van de kids. Echt RESPECT!!

Tot de volgende keer maar weer, Slagharen..

Geef een reactie