Groeten uit.. Oostappen Vakantiepark De Berckt (Baarlo)!

Themaweekenden bij welk park dan ook trekken over het algemeen mijn aandacht. Bij een themaweekend in het teken van het Zandkasteel ben ik meteen verkocht.. Dochterlief is grote fan van Sassa, Toto en Koning Koos. We hebben ze sinds begin dit jaar al twee keer mogen ontmoeten. In Toverland en in het theater van Den Bosch. Ik kon dus niet anders dan weer een ontmoeting boeken.. 

Het Oostappen park De Berckt in Baarlo (Limburg) had afgelopen weekend dus het Zandkasteel themaweekend. Dochterlief was een paar dagen geleden al begonnen met het maken van tekeningen voor haar helden. We hadden al eerder een verblijf gehad bij Oostappen, in Asten. Helaas mocht je ditmaal pas om 17.00u inchecken. Toch waren we op tijd vertrokken om de file voor te zijn.

De (kasteel)entree was prachtig en trok gelijk de aandacht van mijn dochtertje. Het kasteelthema was goedgekeurd 😉 Binnen liepen we wat rondjes totdat de receptionisten door hadden dat we kwamen inchecken. Twee jongedames kwamen (al likkend aan hun raketijsje) naar voren.

Ik wilde er eigenlijk niks van vinden, zeker gezien de temperatuur (32+ graden). En toch kon ik het niet uit mijn gedachte zetten. Ik vond er wél wat van. Ik betrok het op mezelf. Hoe warm het ook is, ikzelf zou nooit een klant likkend aan mijn ijsje verwelkomen. En na dit tafereel beloof ik bij deze plechtig dat ik het ook écht nooit zal doen..

We kregen de sleutel, wat informatie én een verrassingsdoos (voor de liefhebber; ja, nog steeds likkend aan dat raketijsje). De doos bevatte wat lekkernijen, drinken, kleurpotloodjes en wat tijdschriften. Erg attent! Dochterlief kreeg haar VIP Zandkasteel pas en het feestweekend kon beginnen. We mochten overigens meteen naar ons chalet, ondanks dat het nog geen 17.00u was. Dikke pluspunt!

Het kasteelchalet wat wij hadden zag er netjes en schoon uit. Niks op aan te merken. Ons terras lag ook dusdanig gunstig dat we enige privacy hadden. Een leuke bijkomstigheid. Leuke buren ook. Niet geheel onbelangrijk bij naast elkaar gestapelde chalets. Dochterlief vermaakte zich prima op de airtrampoline en in de speeltuin dat eruit ziet als een echt kasteel.

Jammer alleen dat het personeel wat na sluitingstijd van de receptie de avond- en nachtdienst bemant niet op de hoogte is van het verhelpen van een (nadien simpel gebleken) warm water storing. Er zou die avond iemand komen. Niemand verschenen. Erg jammer (understatement) na zo’n hittedag waarin je graag fris je bed induikt.

De volgende ochtend weer gebeld. Lichtelijk geïrriteerd zei de man dat de monteur echt zou komen en maakte zijn zin af met ‘dag mevrouw’. Oftewel, ons gesprek was voorbij.. De monteur kwam desondanks gelijk. De storing hadden we zelf ook kunnen verhelpen, mits we instructies hadden gekregen of er een gebruiksaanwijzing in het chalet had gelegen.

Dezelfde dag een ontmoeting met parkmascotte Ed de Egel. We moesten even wachten. Dan maar een latte macchiato bestellen. Oeps.. Geen latte macchiato op het park! Echt? Echt! Een cappuccino werd mijn vervanger. Bijna net zo lekker! Net toen we wilden vertrekken, zag dochterlief Edje de hoek om lopen. Ze vloog haast van de picknicktafel en stapte met haar tekening op hem af.

Later die middag was het zover. De theatervoorstelling van het Zandkasteel. Wat genoot mijn lieve schat. Nadien mocht ze nog op de foto met haar helden, met een Zandkasteel decor als achtergrond. Uiteraard had ze haar tekeningen bij, en deelde ze aan hen uit alvorens ze op de foto mocht. Wat een plezier!

Verder nog lekker gefietst op haar driewieler, op en rond ons terras gespeeld en natuurlijk heel veel ijsjes gegeten. De volgende dag weer lekker gespeeld in het speelkasteel en de airtrampoline. “Mama, zullen we de volgende keer op vakantie gaan als de stoute kindjes op school zitten?” Tja, ook dat moet dochterlief nog leren; voor zichzelf opkomen bij grotere kindjes om haar heen. Het lukt haar al vrij aardig. Ik ben echt supertrots op haar! ’s Middags tijd om weer naar huis te gaan, aangezien ik maandag weer aan het werk moest.

Al met al een gezellig weekend gehad op het park. Je betaalt niet veel voor je verblijf, vandaar een goede prijs/kwaliteit verhouding. Verwacht geen luxe of hoge gastvrijheid, gewoon redelijk goed. Het personeel is vriendelijk. Het enige wat ik miste in onze chalet was een waterkoker. Goed om te onthouden als we een volgende keer terugkomen.

Wat ik zelf wel een ‘minpunt ‘ vond is de afwezigheid van een binnenspeeltuin. Alle speeltoestellen zijn buiten. Bij ons Hollandse weer niet altijd handig om geen speelgelegenheid binnen te hebben. Maar gelukkig hadden we dit weekend zon, héél veel zon. Dus wij vermaakten ons prima buiten. Verder ook een prima subtropisch zwemparadijs en een dierenweide aanwezig.

Oostappen; een aanrader met kids als je op zoek bent naar een budget uittip voor een kort of langer verblijf! Alhoewel ik er persoonlijk qua ruimte liever een weekend verblijf dan een week. Dankje Oostappen. We hebben ons weer prima vermaakt! En tegen Sassa, Toto en Koning Koos heb ik maar één ding te zeggen; Tot de volgende keer maar weer.. Daag!

image

image

image

image

image

image

image

Geef een reactie