Groeten uit.. Roompot Weerterbergen (Weert)!

‘We hebben vakantie, we hebben vakantie’.

Ja inderdaad, Koos Konijn. We hebben vakantie. Een minivakantie. We waren recent een lang weekend weg. Omdat ik 35 jaar ben geworden! En dat vierden we weer in een van jouw parken; bij Weerterbergen. Niet te ver van huis. Mooie (bosrijke) omgeving en veel (binnen en buiten) speelgelegenheden. Perfect!

Vrijdag;
We rijden naar Weerterbergen. Pas om 15.00u kunnen we het huisje in. We komen op tijd aan. We besluiten op het terras te gaan zitten én een lekker gebakje te bestellen. Ik ben tenslotte jarig!

image

We nemen een echte Limburgse vlaai en dochterlief speelt in de speeltuin. Eerst lopen we naar Koos Konijn, die bij de receptie rondloopt.

image

Kort voor de opening van het park, parkeren we de auto voor de slagboom. We krijgen wederom bezoek, van Koos! Hij maakt de deur van dochterlief’s kant open. Ze komt niet meer bij. Koos Konijn bij haar! Van de meiden van het animatieteam krijgen we nog een wine to go als presentje.

image

Hoe attent! We rijden door naar het huisje. Weer een mooi en ruim huisje, ditmaal gelegen aan het water. Vanuit onze tuin hebben we uitzicht op het water, de voorbijkomende waterfietsen en kano’s en natuurlijk de eendjes. Dochterlief vindt het geweldig!

image

image

Zaterdag;
Tijd om de tekening aan Koos Konijn te overhandigen! We zitten op het terras bij het Koos Konijn plein. Dochterlief zit braaf te kleuren, totdat..

image

Wie komt dáár nou aanfietsen?! Inderdaad.. Het is Koos Konijn! Dochterlief vindt het ge-weldig. Net als alle andere blije, enthousiaste kinderen. Ze rennen achter Koos aan. Op het plein, in het restaurant, in de binnenspeeltuin, in de supermarkt en weer op het plein. Tussendoor ziet dochterlief kans op de tekening af te geven.

Het begint te regenen. Op naar de indoor speeltuin.. Op de trampoline, in de draaimolen en een paar rondjes racen in de auto.

image

Daarna vervolgen we onze weg naar de waterfietsen. Zullen we wel of niet? We doen het! We kiezen een waterfiets uit en mogen een uur lang op het water dobberen. Het duurt even voordat we onze draai hebben gevonden (letterlijk!), maar gelukkig botsen we nergens tegenaan.

image

Onderweg valt dochterlief af en toe in slaap. Moe van het rennen achter Koos aan. “Oma, laat mama maar fietsen. Jij stuurt ons nog tegen de fontein aan”. Dochterlief heeft blijkbaar meer vertrouwen in mijn stuur- en vaarvaardigheden.

Het viel me best mee. Ik had daarna alleen een beetje rugpijn van de harde rugleuning. Best wel trots op mam en mij. We hebben zelfs de waterfiets weer kaarsrecht aan de kade geparkeerd. Hoezo kunnen vrouwen niet parkeren?! Daarna nemen we een lekker ijsje. Dat hebben we wel verdiend!

Op de terugweg naar ons huisje, komen we langs een gezellige speeltuin. Dochterlief geniet van het grote speeltoestel, de schommels en de wipwaps.

Zondag;
Vandaag is het ponyrijden op het park! Dochterlief mag al eerste een pony kiezen, en maakt een ritje. Zonder mama en oma. Loslaten hè. Ik vraag de jongeman of ze lief was. “Ja hoor, ze zat de hele rit met een glimlach op de pony. Daarna op naar de draaimolen.

image

Inderdaad, de draaimolen. Er is vandaag namelijk een gezellige zomermarkt met een draaimolen, kraampjes en een suikerspin kraam. Op het gras zijn talrijke kraampjes gevestigd met leuke spulletjes. Uiteraard is de draaimolen voor dochterlief de eyecatcher van deze zomermarkt.

image

Natuurlijk zelf even shoppen. Voor dochterlief kocht ik een Peppa (Pig) rugzak, een Peppa etui en een Peppa portemonnee. “Die bewaar ik straks voor school mama”.

In de indoorspeeltuin speelt dochterlief totdat het meeleeftheater begint. Vriend Koos is er ook bij. Daarna tijd voor de kinderbingo. Note to myself; nooit meer inschrijven. 1,5 uur bingo duurt dochterlief toch iets te lang.

image

Oma vertrekt ondertussen met dochterlief naar de zomermarkt, en ik wacht nog even of we prijs hebben. Helaas.. Thuis aangekomen even buiten spelen en genieten van de passerende waterfietsen. Het is tijd om in te pakken.

De volgende ochtend nemen we nog even afscheid van Koos Konijn. Even met zijn allen op de foto met Koos. Dochterlief danst de Koos move en knutselt nog even, voordat ik mijn latte macchiato opdrink. En dan zit het er weer op. Dit bezoekje aan Weerterbergen.

Ik vraag dochterlief of ze genoten heeft. “Ik vond het heel gezellig op Weerterbergen. Ik heb alleen Bas (van Karlijn) niet gezien. Dat vind ik slordig”. Hihi, gelukkig heeft ze Koos en Karlijn wel volop gezien..

Weerterbergen is betaalbaar, naar doet daarbij niet af qua kwaliteit. Erg geschikt voor de kleine(re) portemonnee, en toch waar voor je geld. Het personeel is erg behulpzaam en gastvrij. Ze groeten je zelfs onderweg in het park, dus als ze je niet aan het helpen zijn. Dat vind ik nou klantvriendelijk. Je voelt je echt welkom als gast en dat vind ik belangrijk dan een moderne Jan des Bouvrie interieur 😉

Soms hoor je op Zoover de meest vreselijke verhalen over de inrichting van de huisjes. Het is inderdaad geen Jan des Bouvrie inrichting, maar dat hoeft voor mij niet. Het zijn schone en ruime huisjes, mooi gelegen en bieden een complete inrichting en inventaris. Er zijn ook speciale kinderbungalows, voorzien van alle (veilige) gemakken. Voor mij geen (duur) huisje op andere (dure) vakantieparken meer.

Op het park zijn diverse speelgelegenheden, zowel binnen als buiten. Hou er wel rekening mee dat je op het park apart moet betalen voor het gebruik van de mini draaimolens, trampolines en autobaan. Een euro per rit. Dat vond ik de eerste keer wel wennen. Voor je het weet, gaan er wat euro’s doorheen. Liever had ik natuurlijk gezien dat deze attracties vrij toegankelijk zijn. Dit bezoek heb ik een paar euro’s apart gelegd en mocht dochterlief een paar attracties per dag doen.

Het eten en drinken vind ik ook goed. De prijzen vind ik schappelijk. Zeker gezien de grote mokken en glazen die je ervoor krijgt. Niet geheel onbelangrijk. Wat ik verder ook prettig vind (voor dochterlief) is dat de parkmascotte regelmatig op het park verschijnt. Meerdere malen per dag. Ik ben ooit op een vakantiepark geweest waar de parkmascotte één keer per dag verscheen. En dan ook nog slechts een paar minuten. Dus ik vind dat Weerterbergen het plezier van kinderen hoog heeft, ook gezien het uitgebreide animatieprogramma.

Het was weer een TOPweekend! Dankjewel Weerterbergen voor jullie gastvrijheid. We hebben weer genoten, met name dochterlief. Natuurlijk komen we gauw weer eens terug op het park. Als we weer toe zijn aan een mini vakantie.. 😉

Geef een reactie