Boekentip: Mijn eerste Atlas

Uitgeverij Het Spectrum heeft een atlas voor baby’s en peuters op de markt gebracht; Mijn eerste Atlas. Op een leuke en speelse manier brengen zij de zeven werelddelen en bijhorende dierensoorten in beeld. Ideaal voor onze kleine avonturiers!

Van Kip & Ei Communicatie ontving Mama’s Geschenk een reviewexemplaar van Mijn eerste Atlas.

Toen het pakketje arriveerde, wist dochterlief meteen dat er weer een cadeautje voor haar in zat. Het bleek haar eerste atlas te zijn.

image

Ik wist niet wat ik van het boekje moest verwachten. Blij verrast was ik dan ook toen ik de atlas opendeed.

image

image

Deze atlas geeft een kinderlijke impressie van de de zeven werelddelen;

  • Europa
  • Azië
  • Afrika
  • Noord Amerika
  • Zuid Amerika
  • Australië
  • Antarctica

Elk werelddeel heeft zijn eigen diersoorten. Met plaatjes worden deze goed in beeld gebracht. Zo leert een kind spelenderwijs welke diersoorten op welk continent leven. Dochterlief is dol op boekjes en zeker ook op dieren. Het werelddeel Afrika was erg in trek.

image

Geen wonder als je bedenkt dat dochterlief erg dol is op vooral grote en wilde dieren. De leeuw, giraf en olifant waren dus erg in trek. “Kijk mama”. Met dit boekje kan ik haar de komende tijd op een leuke manier al wat bijbrengen van onze mooie wereld en de dieren die er wonen.

Ik vind het een origineel boekje, erg geschikt voor haar leeftijd. Het boekje is vooral voorzien van veel plaatjes en dat vinden jonge kinderen erg fijn. Ik miste dan ook geen tekst, want de verhaallijn bedenk je er zelf bij.

Met recht een aanrader voor baby’s en peuters in de leeftijd van 0-5 jaar! Voor Mama’s Geschenk mocht ik tevens een trouwe lezer verblijden met een exemplaar. Vanwege de originaliteit van het boekje wou ik ook een originele winactie.

Op de Facebook pagina kwam daarom een ‘Raad de titel’ winactie. Wat werd deze winactie overigens goed bekeken! Dank daarvoor! Bregje wist de titel van dit kinderboekje aan de hand van onderstaande foto te raden en ontvangt binnenkort een exemplaar. Proficiat, Bregje!

image

Mijn eerste Atlas kost €. 8,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.
image

Geef een reactie